máv percgyűjtő kártya

                                                                                                                                                                                                                                                                                       


adott ez a máv-nak nevezett dolog, egy amolyan diszkrét metrika mely a megállók halmazán értelmezünk. tudjuk, hogy késik. ez tény. ilyen esetre van az, hogy az ember bemegy az információhoz, kiváltja a máv-késés kártyát, vagy hivatalos nevén a máv percgyűjtő kártyát.

ezután felül a vonatra, indul amikor indul, a kalaúz érvényesíti, hogy valóban ezzel a vonattal utaztunk. majd érkezéskor lehúzza a kártyát és ezzel regisztrálja rajta a késés mennyiségét. ez nagyjából olyan, mint pl a supershop kártya. az ember utazgat sokat mávval, gyüjtögeti a perceket. telnek-múlnak a hetek-hónapok, és az ember kártyáján összegyűlnek a percek szép számmal. aztán eljön a következő év tavasza és aktuálissá válik a kertművelés. ugyanúgy bemehetünk az információhoz, lehúzzuk a kártyát, és a mondjuk összegyűlt 10:31 időmennyiségből úgymond levásárolunk belőle 8 órát. ekkor kiutalnak egy máv-os dolgozót, aki kimegy az egyeztetett időpontban és szépen felássa adott esetben a kertet, vagy kifesti a szobát, stb. természetesen csak szigorúan a levont percnyi mennyiségben. hasonlóan a többi kártyához, itt is vannak akciók: csak két példát említenék: születésnapon dupla percmennyiség jár, illetve, ha később be tudja mutatni az erre vonatkozó papírokat, akkor a saját esküvő napján háromszoros percmennyiség jár.

sarkiroka 20141226225800 és akkor amikor valahol leáll a vonatközlekedés, megint máshol járatritkitásokat terveznek, egy harmadik helyen meg új kocsikat kellett bérelni, mert INGYENES LETT A JEGY a diákoknak és a nyugdíjasoknak.

na most én pont nem esek bele az ingyenes kategóriába, de szeretném tolmácsolni az illetékeseknek: igazán példaértékű lehetne a mélyen tisztelt máv számára. nem JÁRATRITKITÁSSAL kéne spórolni, mert ha kevesebb a járat, akkor kevesebb a bevétel is. tessék csak elképzelni hogy az ingyen utazó diák néha magával hozza a szüleit. durva mi? biztos sci-fi...

persze biztos sok időt visz el hogy MINDEN VONAT KÉSSEN mert decemberben rendkívül szokatlan -1 fok alakult ki éjszaka. és ezért nem jut idő gondolkodásra, hiszen biztosítani kell az utasok számára ezt a remek szórakozási formát! gondolom a havazásra sem számít senki így tél közepén, úgyhogy minden utas hurcoljon magával takarót és/vagy törülközőt.

Kód újratöltése